Nitko ne smije svojatati Domovinski rat, a pogotovo ne oni koji u njemu nisu sudjelovali bez obzira na funkciju, piše Lili Benčik

 

Ja ću se osvrnuti na ovaj brljantni opis g-đi Lili Benčik.

Za moj pojam uhodana krilatica “Domovinski rat” je pogrešna izreka. Zašto je pogrešna? Ima tu mnogo odgovora a ja ću navest neke:

1 – Počet ću od prvog Hrvatskog Kralja Tomislava pa do Prvog Poglavnika Nezavisne Države Hrvatske dr. Ante Pavelića. Za taj milenij uvijek su se Hrvati borili za Hrvatsku Državu, a tu borbu nisu zvali “Domovinski rat”, jer bi to bilo vremensko ograničenje.

2 – Ova izreka namjerno prešućuju sve druge ratove koje su Hrvati imali tijekom našeg hrvatskog milenija.

3 – Zašto su izumitelji te izreke ispustili staviti vremensko ograničenje te izreke, kao istiniti dokaz “Domovinski rat 1991-1995.”

4 – Po mom osobnom mišljenju izumitelji te izreke su to namjerno učinili da se ne spominju drugi ratovi, nego samo njihovi.

5 – Ja sam u ime ogranka HOP-a dr. Ivan Ev. Šarić ja bio izabran da odem u Lyon, grad u Francuskoj održati govor za Deseti Travnja 1963., tada sam u mom govori izrazio i to da u našoj Hrvatskoj nema dovoljno šume i drveća za napraviti Križeve svim onim Hrvaticama i Hrvatima koji su svoje živote dali u borbi za Obranu Hrvatske Države.

6 – Tu moju izreku su neki zapamtili i širili ju dalje koja se je proširila čak i do francuskog pisca Cristoph Delbeau.

7 – Francuski pisac Cristoph Delbeau mi je javio prošle godine i zahvalio se na riječima te izreke i rekao nekako ovako: da nije samo Hrvatska koja nije imala dovoljno šume i drvlja za napraviti Križeve svojim borcima. I moja Francuska nije imala dovoljno šume i drvlja napraviti Križeve onim borcima Francuske koji su svoje živote dali u borbi za Francusku.

8 – Eto to su moje 8 točaka za “krilaticu domovinski rat.”

9 – Iskreni pozdrav svima a posebno hrvatskoj spisateljici Lili Benčik.

10 – Stavio sam sliku naše povijene Hrvatski na kojoj su istaknuti branitelji naše Hrvatske kroz povijest. Svakako ova dvojica na sliki koje je stavila naša hrvatska spisateljica Lili Benčik neće nikada biti prikazani U PLEJADI HRVATSKIH VELIKANA. Zašto? Zato što u njihovim krvnima žilama ima jugoslavenskog nasljeđa.

Mile Boban.

Nitko ne smije svojatati Domovinski rat, a pogotovo ne oni koji u njemu nisu sudjelovali bez obzira na funkciju.

Beskrupulozni, pa čak i protuustavni događaji koji se nižu u borbi za vlast u ovo predizborno vrijeme ukazuju na nefunkcioniranje pravne države.

Pravosuđe, odnosno Ustavni sud treba po Ustavu štititi državno-pravni poredak RH i ne dopustiti nikakvo slobodno tumačenje Ustava.

Ustavni suci moraju bez obzira na to koja ih je politička opcija izabrala donositi odluke po Ustavu RH.

Ustav je jasan, ovlasti Predsjednika države i Vlade RH su jasno definirane.

Međutim Predsjednik bi ušao u predizbornu utrku bez da da ostavku. Prema članku 96. Predsjednik je nestranačka osoba i predsjednik je svih građana RH, bez obzira na stranačko ili bilo koje drugo opredjeljenje.

„Predsjednik Republike ne može obavljati nijednu drugu javnu ili profesionalnu dužnost.

Nakon izbora Predsjednik Republike podnosi ostavku na članstvo u političkoj stranci, o čemu obavještava Hrvatski sabor.“

Kako Predsjednik nije dao ostavku, ne smije sudjelovati u predizbornoj kampanji! To je nedvojbeno. I što predsjednik Milanović radi: udara po Ustavnom sudu, po političkim neistomišljenicima i propagira slogan „ Rijeke pravde“ i neku samo njemu znanu treću Republiku Hrvatsku. Samo ne znam koje su prve dvije, kada u stvaranju nijedne slobodne RH nije sudjelovao.

Predsjednik Milanović poništio bi Domovinski rat i stvorio neku treću Hrvatsku

I kada mu je  1.034.389 glasača poklonilo povjerenje da bude predsjednik RH, jedine koju znamo i u kojoj živimo,  on bi  iz kompleksa što u stvaranju slobodne RH nije sudjelovao poništio Domovinski rat i stvarao neku treću Hrvatsku? Za to nije dobio povjerenje glasača.

Za ploču poginulim braniteljima HOS-a u Domovinskom ratu izjavio je:“ “To treba maknut, baciti negdje. To nema veze s Domovinskim ratom”

Nema veze sa Domovinskim ratom, a dečki poginuli u Domovinskom ratu, pa  bi on poništio Domovinski rat , temelj na kojemu je nastala Hrvatska i stvarao neku treću Hrvatsku? Ma da ne bi! Kako se usudi gaziti po kostima 15 840 hrvatskih branitelja, koji su dali život za ovu Hrvatsku ( Kenotaf u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu.)

Da ne spominjem njegovu izjavu iz 2015. godine: “ti koji su stali s oružjem su u pravilu bili s manje škole i iz siromašnijih obitelji, a elita i bogati ostali su u uredima i na sveučilištima. Ja Hrvatsku oružjem nisam branio” Zoran Milanović ničim i nikada Hrvatsku nije branio, ona je za njega “slučajna država“ pa bi stvarao neku treću svoju državu !?

Po statistici Ministarstva hrvatskih branitelja od 419.922 hrvatska branitelja obuhvaćena Popisom stanovništva višu i visoku stručnu spremu imalo je 14,5 % hrvatskih branitelja (opća populacija tek neznatno više, 17,4 %). Srednjoškolsko obrazovanje imalo je 67,5 % hrvatskih branitelja (opća populacija mnogo manje, samo 50,8 %). Završenu osnovnu školu imalo je 15,8 % hrvatskih branitelja (opća populacija nešto više 19,8 %). Bez završene osnovne škole bilo je 2,1 % hrvatskih branitelja (kod opće populacije čak 11,8 % bez završene osnovne škole.)

Vladajući su hrvatske branitelje,  nakon što je nastupila Mesićeva i Račanova detuđmanizacija, i umirovljenje 12 hrvatskih generala, poslali u mirovinu, ne dopustivši da nijedan Hrvatski branitelj bude zaposlen. Naime te „elite“ koje su ostale u uredima i sveučilištima  zauzele su pozicije koje bi im Milanović sada i  trećom republikom zaštitio.

https://www.dnevno.hr/domovina/branitelji-su-neuki-procitajte-koliko-ih-ima-visoku-strucnu-spremu-a-milanovic-ih-je-nazvao-neskolovanim-1285709/

Premijer Plenković i HDZ prisvajaju Domovinski rat

Obilježavanje akcije „Plitvice“ i pogibije prvog hrvatskog branitelja Josipa Jovića, nije prošlo bez skandala. HDZ koji po tko zna koji puta svojata Domovinski rat i ovaj puta nije uključio predsjednika Milanovića u protokol, pod izlikom da se ne šalju pozivnice.

Hrvatski branitelji borili su se za neovisnu, demokratsku Hrvatsku, pa iako je HDZ tada bio državotvorna stranka, ne može prisvajati Domovinski rat, jer su u njemu sudjelovali branitelji svih stranačkih i ljudskih profila.

Institucija Predsjednika Republike treba se poštivati, bez obzira tko je momentalno na toj funkciji. Predsjednik države je ujedno i Zapovjednik Hrvatske vojske i trebao je biti pozvan na obilježavanje akcije Plitvice.

Međutim predsjednik Milanović je došao nepozvan  u pratnji generala Ljube Ćesića Rojsa, Matka Lukića i generala Slavka Butorca,  položio je vijenac kod spomen obilježja i potom se obratio javnosti: uslijedile su salve uvreda na račun generala Josipa Lucića, koji je na događaj došao s kolegom Mladenom Markačem i potpredsjednicima Vlade i  ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Takvo ponašanje nedopustivo je na obilježavanju akcija iz Domovinskog rata.. Podjela generala koji se svrstavaju uz neku političku opciju je isto tako nedopustiva, protuustavna ako su aktivni u HV-u.

Ne poštivanje Ustava RH i ustavnog uređenja Hrvatske  doprinosi kaosu, bezvlađu i anarhiji. Ustavni sud dužan je reagirati.

Domovinski rat temelj je Hrvatske! Ljudske patnje ne mogu se poništiti i svoditi na statistiku. Poginuli, ranjeni, invalidi, 402 poginule djece, razorena sela, gradovi, logori u Srbiji, prognanici i izbjeglice, to je tragedija hrvatskog naroda sa kojom se političari igraju, omalovažavaju i ponižavaju.

“Otvoriš dušu, ali ne očekuje se od nas previše priče. Naše djelo se vidi, naše djelo mi živimo. Kako se tim djelom upravlja, u to neću ulaziti. Ušli bismo u sferu politike, a to ne želim”, ispričao je  svoju priču o Krvavom Uskrsu Darko Lutring, predsjednik udruge ATJ Lučko.

Hrvatski branitelji prepustili su upravljanje domovinom  političarima, kako u demokratskoj državi i treba,  a političari su tu veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu ponizili.  Domovinski rat se  relativizira  i izjednačava  s velikosrpskom agresijom i okupacijom, što je u suprotnosti s točkama i načelima Deklaracije o Domovinskom ratu, što opet pogoduje Srbima po Memorandumu SANU 2 u izjednačavanju žrtve i agresora.

U Domovinskom ratu postojale su dvije strane, jedna vođena mržnjom, željom za okupiranjem hrvatskog teritorija i širenjem granica Srbije, i u svojoj mržnji prema Hrvatima, ali i svem ostalom nesrpskom stanovništvu, spremna za najgore vrste zločina, a druga vođena ljubavlju prema Domovini i ustrajna u naumu da ju, makar uz najveće žrtve, obrani od zločinačke agresije.

Lili Benčik/hrvatskepravice.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

2 komentara na “Nitko ne smije svojatati Domovinski rat, a pogotovo ne oni koji u njemu nisu sudjelovali bez obzira na funkciju, piše Lili Benčik”

 1. Otporaš

  Komentar od

  Ivica Jurjevic
  3:00 PM (11 minutes ago)
  to Pavo, Zvizdaan, Marijan, Tomislav, Andrija, Franjo, Marko, Nenad, Josip, Nedjeljko, Zoran, ivan, Fra, Tomislav, Tomislav, Andrej, Marijan, Oculi666Dei, Herceg, Frano, Franjo, Mick, Mirko, Boris, Bozo, Ivica, dragutin, Tomislav, Robert, Šeparović, Wollfy, Mile, Milan, me

  Gospodine Boban

  Ja se sasvim slažem sa vašim stavovima.
  Što znači pojam Domovinski rat.
  Definitio per adjecto.
  Puno bi bolje bilo kazati Oslobodilački rat, kako Hrvati nikada nisu ratovali kod tuđina, onda se predmnijeva da je rat bio u okviru ovakve domovine.
  Rat se proširio i na etnička područja Hrvatske.
  I po tom pitanju je svršen.
  Zato mi se jako dopada Bobanova sintagma:
  Rat za Hrvatsku državu u svim svojim granicama.
  U dnevno političke spekulacije o Domovinskom ratu ne ulazim
  Žalosti me što dio Hrvata Rat za Hrvatsku, prisvaja za svoje materijalne ciljeve.
  To se ne smije raditi.
  Svaki ratnik mora biti čist ka suza i u sukobu i u miru.
  Ovako prvo može isključiti drugo.
  Kroz Hrvatsku povijest, svaki rat za Hrvatsku državu je jednako vrijedan.
  Zato čuvena krilatica:
  da nije bilo 41 ne bi bilo 91, stoji u svoj svojoj dubini.
  Cijenimo svaku borbu za Hrvatsku.
  Samo jedna od načina je oružana borba, a daleko je teža dnevna žrtvena borba za Hrvatsku.
  Naš Spasitelj nas uči da moramo:
  BDITI I MOLITI.
  Ponavljam ne slažem se u svim prosudba sa gospodinom Bobanom, ali u ovom stavu je dubok i visok.
  Ovdje je tvrd kao hercegovački krš.
  To mu se mora priznati.
  Mene je moja baba Ika učila:

  SINKO, UPIJAJ MISLI OD PAMETNIH HRVATA.

  Ja to činim uzimajući misli velikog hrvatskog patnika, gospodina Mile Bobana.

  Amen!

  Pjesnik bistre Zrmanje

  Ivica Jurjević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)