Slika djece Gabre Boban, nadimkom “Vuško”

 

Slika djece Gabre Boban Vuškina
 
S lijeva: Jaka Boban, Gabrina kćer, (1909-1989), udata za Matu Tomić, Tomića Brijeg kod Posušja, Petar Boban, Gabrin sin, više poznat kao Petar Boban, “Gabrić”, Stjepan Ćorluka iz Gruda (1925, umro?), do njega Ivica Boban (1925-2010?), oženjeni subota 18 veljače 1950, zatim Ana Zorić iz Grudskog vrela (1923-umrla?) udata za Matu Boban, sin Gabre (1919-1966) u svibnju 1945. To je što ja zanam i čega se još sjećam.
Po svim mojim sjećanjima ova slika bi trebala biti u veljači 1959. godine kada su se svi sastali u Bobanovoj Dragi za vjenčanje naše pokojne sestre Mile u veljači, prije Poklada 1959. godine. Zašto bi ta slika bila iz tih dana? Vrlo jednostavno. Stric Mate i tetka Ivica su živjeli u to doba u Velikoj. Naš otac Petar sa svojim bratom Matom i sestrama Jakom i Ivicom su se dogovorili da odu u Imotski da njihove sestre prenesu svojoj braći njihov dio imetka njihova ćaće Gabre Boban, Vuškina. Slika je iz tih dana, tako se to mene čini. Brat Jerko bi se toga mogao sjetiti, jer i on je bio sestri Mili u Svatovima.
Osobno za mene ova slika je povijestne naravo potomaka Gabre Boban, Vuškina. Nećaku Vladi neizmjerno hvala na ovoj sliki. Svim mojima, Bobanima i Ćorlukima mi svi iz Amerike želim sve najbolje i u jednoj velikoj nadi da ćemo se opet sastati, jer što se više sastajemo, više se volimo i cijenimo.

Bog! Mile, Annie i svi naši iz Amerike.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)