SAŽETA POVIJEST HRVATSKOG IMANJA – SHORT HISTORY OF THE CROATIA RANCH

SAŽETA POVIJEST “CROATIA RANCH”, BOWIE, TEXAS

DSCN0333 2

 SAŽETA POVIJEST “CROATIA RANCH”, Bowie, Texas, sin Mario i Davor Bilaver, Mile i Annie Boban, trvanja 2009

Prva slika (1), dva rođaka u Midlandu, Texas, veljača 1984., s desna Ante Grubišić (1938-1990), Mile Biban (1939-                                      image.png
Ja sam imao kamion s registarskom tablicom SOVIĆI s prijeda i pozadi kamiona. To je moje mjesto selo Sovići u koje spada i Bobanova Draga. Kada je to moj rođak Ante vidio, od veselja se vrlo začudio i mene zamolio da ih skinemo te da se zajedno uslikamo da on može pokazati Bobanjarima i Sovićanima kada se vrati u Bobanovu Dragu da u Tekasasu ima registarskih tablica našeg sela SOVIĆI.
Druga slika (2), je željezna klopka koju sam specijalno naručio kako bih mogao na CROATIA RANCH-u  u zamku uhvatiti divlje svinje. Jedno jutro u veljači 2008. godine s šupljom cijevi – naravno puška – u rukama došao sam do mjesta gdje je zamka bila i uveliko sam se začudio kad sam vidio dvije divlje svinje ulovljene u zamku. Jednu sam odmah ubio, dovezao mali traktor, stavio svinju na prikolicu, dok sam drugu svinju ostavio dok ne završim bikarenje s prvom svinjom.
image.png
Treća slika (3), pokazuje nogare i šperploču na koju sam stavio svinju, polio vrućom vodom i počeo skidati dlake itd.

 image.png

Četvrta slika (4), pokazuje da sam već očepušao svinju, tj. očistio od dlaka i spremna je za daljnji proces.

image.png

Peta slika (5), pokazuje da je svinja potpuno očišćena i obješena da se iscijedi kako bi meso bilo spremno za sječivo i u komade za obroke isječeno, zapisano i stavljeno u hladnjak da se meso zamrzne.
                                 image.png
To je bio dio uživanja mojeg života na CROATIA RANCH, Bowie, Texas.
 Šesta slika (6), Mile Boban radi sa malim buldozderom na CROATIA RANCH 2008.
 PO NARUDŽBI – GRAĐEVINSKO PODUZEĆE MILE BOBAN
 
                                          AUSTIN TEXAS
                 image.png
                    Mile Boban sa malim buldozderom na Croatia Ranch 2008.
 Kao građevinarac u prosincu 2001. godine prodao sam jednu kuću u Dripping Springs, južno/zapadno od Austina neki tridesetak km, glavnog grada Texas-a. Kada je došlo do prijepisa kod javnog bilježnika, kupac je odustao izgovarajući se da on nije prodao svoj Ranch. Tada je počelo povuci/potegni, tj. dogovaranje. Kupac je spreman kupiti moju kuću ako ja kupim njegov Ranch. Pitao sam čovjeka gdje se nalazi njegov Ranch, koliki je i koliko vrijedi. Čovjek mi je rekao da je njegov Ranch udaljen sjeverno od Dallas-a stotinjak milja, što je nekih 160 km. Da je Ranch dao na prodaju za 295 tisuća dollara i da ima površinu 65 Acra, što bi moglo biti nekih 380 do 400 duluma zemlje. Dogovorili smo se da ću najprije otići vidjeti taj Ranch te da ću mu dati do znanja.

Mile Boban pozadi njegove kuće mjeseca travnja 2016.  Netko me je nenadano zvao dok sam radio i metar držao u ruci a taj netko me je tada uslikao.                                                      image.png

PO NARUDŽBI – GRAĐEVINSKO PODUZEĆE MILE BOBAN
 
                           AUSTIN TEXAS
image.png
Kao dio moje građevinarske povijesti prilažem ovdje službeni znak mojeg građevinskog poduzeća u glavnom gradu savezne države Texas u Austin-u. Pod tim službenim znakom sa Hrvatskim narodnim grbom s početnim bijelim poljem sam napravio stotinjak kuća. Pred gradilištem bih službeno morao staviti tablu 4 stope sa 8 stopa, što je 1 metar i 23 cm širine i 2 metra 46 cm visine, staviti ime građevinara, banku koja financira, inženjera, arhitekta, službene gradske potvrde kako bi inspektori olako i iz prve ruke mogli vidjeti da je sve po lokalnim, gradskim i državnim propisima.
Ja sam ovaj znak ili tablu danas, ponedjeljak 1 lipnja 2020. našao pod krovom kuće u kojoj živim. Začudio sam se kada sam ju vidio, jer sam bio potpuno siguran da se je ovaj znak davno zagubio. Uslikao sam se sa ovim znakom kao jednim dijelom moje životne građevinske uspomene. Znak je iz godine 1986. Očito se vidi moj broj Mobitela kojeg i danas imam i broj mojeg ureda kojeg više nemam, jer sam u mirovini. U ono doba nije bilo potrebno staviti predboj (512) kao danas. U lijevom uglu na dnu se vidi broj mojeg poštanskog pretenca. Neka ovo bude uspomena mojoj djeci, unučadi, svojti, prijateljima i znancima kako se je u tuđem svijetu i pod tuđim nebom i zvijezdama čuvala i njegovala uspomena na Hrvatsku.
Otišao sam vidjeti Ranch drugi tjedan u siječnju 2002. godine. Meni se je Ranch iz svih uglova svidio i dopao. Kada sam došao kući nazvao sam čovjeka da pristajem na njegovu cijenu i on je pristao na moju cijenu kuće od 455 tisuća dollara. Prijepis kod javnog bilježnika je bio 13 veljače 2002. godine. Tu na tom Croatia Ranch-u je bilo mnogo uživanja. Mnogi prijatelji Hrvati i Amerikancu su često puta dolazili u posjetu gdje su provodili week-end-e, lovili, raznim atrakcijama se bavili što je to bilo nemoguće u gradu gdje si podložan svim gradskim i državnim pravilima, što je bio jedan izuzetak na ovom Croatia Ranch-u. Uživalo se je punim užitkom i veseljem. Moj prijatelj iz Arizone Davor Bilaver sa sinom Marijom i prijateljem Željkom me je došao posjetiti u travnju 2008. godine.
Ja sam taj Croatia Ranch prodao u lipnju 2010. godine, i preselio se ponovno u Austin.
Neka i ovi mali dio bude dio povijesti nas Hrvatica i Hrvata koji smo iz ljubavi za Domovinom Hrvatskom gdje god smo živjeli promicali smo naše hrvatsko ime i hrvatsko dostojanstvo.
Mile Boban sa buldozerom priprema teren za gradnju nove kuće 2007. u Bowie, Texas.
              image.png
Mile Boban sa malim buldozderom na Croatia Ranch 2008.
Mile Boban sa malim buldozderom na Croatia Ranch 2008.
Mile Boban uživa na CROATIA RANCH-u. Pogledajte sadržaj priložene poveznici. Osim toga boca vrlo poznatog američkom Viskija ima etiketu “Croatia Ranch”.…To je važno. Kao što nas Biblija uči: Nek se širi Vira Isusova, tako isto neka Croatia Ranch među Amerikancima širi naše hrvatsko ime.
PoZDrav svima. Mile Boban.

https://otporas.com/croatia-ranch-in-bowie-texas/

Mile Boban uživa na CROATIA RANCH-u. Pogledajte sadržaj priložene poveznici. Osim toga boca vrlo poznatog američkom Viskija ima etiketu “Croatia Ranch”….To je važno. Kao što nas Biblija uči: Nek se širi Vira Isusova, tako isto neka Croatia Ranch među amerikancima širi naše hrvatsko ime.
PoZDrav svima. Mile Boban.

https://otporas.com/croatia-ranch-in-bowie-texas/

image.png
Ako hoću lako ću, ako neću kako ću, kaže stara hrvatska poslovica. Mile Boban je htio imati HRVATSKO IMANJE = CROATIA RANCH i on je uspio to kupiti 2002. godine. Tu je uživao sa svojom obitelji i prijateljima.
Ako hoću lako ću, ako neću kako ću, kaže stara hrvatska poslovica. Mile Boban je htio imati HRVATSKO IMANJE = CROATIA RANCH i on je uspio to kupiti 2002. godine. Tu je uživao sa svojom obitelji i prijateljima.
 Mile Boban u Lovu na CROATIA RANCH, proba šuplje cijevi, Bowie, Texas 2008.

image.png
Mile Boban sa prijateljima u Lovu na CROATIA RANCH, Bowie, Texas 2008. To su moje šuplje cijevi koje sam uvijek nosao kada bih u lov išao.

image.png
Mile Boban, Otporaš.
3 Attachments • Scanned by Gmail

Mile Boban i njegova boca SCOTCH WHISKT sa CROATIA RANCH za Božić 2008. Uživali uživa, Mile Boban na CROATIA RANCH!

Croatia Ranch, Mile & Annie Boban – YouTube
Video for Mile Boban▶ 4:35
https://www.youtube.com/watch?v=wKLbldT-oc0

This is a short video of Mile and Annie Boban’s Ranch in Bowie Texas. Please enjoy watching and please leave any comments.

Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)