PISMO: ZA OTPORAŠA – Gospodine Otporaš napriskok da ne kažem redovito pratim i čitam što vi pišete…

20230330_Pismo-prijatelju-gosp-dragutinu-safaric-istrazivacu-hrvatskih-grobista-od-bleiburga-preko-slovenije-do-hrvatske-i-dalje.docm

2023-03-30

Pismo prijatelju gosp. Dragutinu Šafarić, istraživaču hrvatskih grobišta od Bleiburga preko Slovenije do Hrvatske i dalje

 

https://otporas.com/pismo-prijatelju-gosp-dragutinu-safaric-istrazivacu-hrvatskih-grobista-od-bleiburga-preko-slovenije-do-hrvatske-i-dalje/

dragutin

 

Bog! i dobro jutro dragi moj veliki prijatelju Dragutin Šafarić,

Sam da Vam se javim i lijepo pozdravim. Ja se divim Vašoj energiji i Vašem profesionalnom radu.

Ja sam već poslao svih 36 opisa OD IVAN PLANINE DO BLEIBURGA. Mislim da ste to već primili pa bih mi bilo vrlo drago da kao profesionalac umetnete sve opise u jednu poveznicu kako bi se to moglo dostaviti Hrvatima za čitanje, te preko ovog čitanja pripremite Hrvate za jednu PETICIJU da se pokrene REFERENDUM s kojim će se prisiliti današnju hrvatsku POLITIČKU ELITU koja vlada Hrvatskom Dražavom da se pokrene pitanje kog Ujedinjenih naroda da se zločini počinjeni OD IVAN PLANINE DO BLEIBURGA nad hrvatskim narodom u svibnju 1945.  preko UN proglas GENOCIDE NAD HRVATSKIM NARODOM.

Dragi moj prijatelju Dragutin Šafarić uz pomoć Boga Velikoga Vi ćete biti potencijalni  POKRETAČI OVOG REFERENDUMA koji će Hrvate probuditi i otvoriti im oči da se pokrenemo S MRTVE TOČKE. Pa čak ako u tome i ne uspijete, bit ćete zabilježeni kao POKRETAČI TE PETICIJE I TOG REFERENDUMA.

Ja ću sve Vaše meni poslate poveznice staviti na portal otporas.com Hrvatima za čitanje, tako da se upoznaju o onome što već nisu znali.

Bog! i sve najbolje.

Mile Boban.

Ovo pismo sam primio od meni nepoznate osobe.

Pismo iznosim s željom da ga čitatelji pročitaju i uoče da je svako pisanje KVAS svakog ZNANJA.

Mile Boban – Otporaš

Ovo sam malo prije primio od nekog meni nepoznatog komentatora. Pošto je ovo mišljenje jednog Hrvata koji se je osvrnuo na, rekao bih razna moja povijesna pisanja, prosljeđujem ovo i drugima tako da se čuje glas i drugog zvona. Osobno mi se sadržaj pisma sviđa. 

Mile Boban.


* dragutin *

http://www.safaric-safaric.si/

http://www.safaric-safaric.si/zds@@@/AGIZ-dragutin_ZDS—2022.htm

http://www.safaric-safaric.si/zds@@@/AGIZ-dragutin_ZDS__HPC.htm

http://safaric-safaric.si/zds@@@/ZDS__$svasta/$ZDS—$svasta.htm

http://safaric-safaric.si/zds@@@/ZDS@USTASA.htm

http://safaric-safaric.si/zds@@@/ZDS_OTPORAS_Boban.htm

http://safaric-safaric.si/zds@@@/ZDS_NDH_Hrvatska_povijest.htm

http://www.safaric-safaric.si/zds@@@/@21_komuni_yu/@@21_komuni_Yu.htm

http://www.safaric-safaric.si/zds@@@/@0000_0000/AGIZ-dragutin_5500–2022.htm

http://safaric-safaric.si/katas__katas.htm

http://safaric-safaric.si/Google_Maps_dragutin.htm

Pismo: Za Otporaša,

Gospodine Otporaš napriskok da ne kažem redovito pratim i čitam što vi pišete. Istina ima tu dosta istine što vi iznosite, poimenice vaše nadomune potkrijepljene izvorima. Ali što me čudi je to vi još uvijek preko pola stoljeća i više kasate za današnjicom koja vama nike poznata ili vi ne želite o njoj ni čuti ni pisati. Vi često i prečesto pišete o ustašama i NDH što nike za kritizirati nego što to danas uopće više nike tema Hrvata niti tema njihova života. ja ću tebi reći kako ja napriskok gledam na NDH i ustaše.

Nije uopće problem to što ti govoriš, problem je što su ti ljudi prevareni, i što se nisu borili za ovo što imamo danas. Tu je problem, a o rodoljubima koji su stvorili ovu državu, suvišno je i pričat ali pokazalo se da je to bila debela manjina, koga je danas briga za njih ili bilo kojeg generala vojnika pobjedničke vojske ?

Osim nas naravno, koji smo očito manjina, dakle stvari su jednostavne, Hrvati su bili potrebni da bi se stvorila RH, kao što su bili potrebni i da bi se stvorila NDH, ali kasnije nakon stvaranja odjednom Hrvati više nisu potrebni, već su potrebni svi drugi koji su isplivali na površinu poput govana, uz režiju vanjskih faktora i naših velikih prijatelja i saveznika sa zapada, tu mislim generalno na sve zapadno od Trsta.

Od vremena srednjeg vijeka, do osmanlija pa do modernih dana, nama je zapad samo ometao onu stvar od pozadi. Samo što Hrvati žele živjet u zabludi, da nas oni vole, posebice je zabluda da nas vole više od Srba. Ovdje se pričalo kako Nijemci više preferiraju Srbe, a ja sam ukazivao da je to glupo razmišljanje iz razloga, što nisu to  samo Nijemci već i svi ostali, a germani samo upotpunjuju sliku, iako valjda je svima jasno da današnji germani nemaju veze s onima prije, kao što ni Hrvati današnji nemaju veze s onima prije. Sve se to izvetoperilo na štetu, i Nijemaca i Hrvata, tako da smo mi u istom sosu.

A što se tiče zapadnih poltrona, i naših zaljubljenika u isti, pa redom su i komunisti neki dan Klasić napisao tekst o tome zašto Slobodan Praljak ne smije biti slavljen u Hrvatskoj.

Uz pompozni antifa naslov, o fašizmu, aludirajući da je Praljak fašist i da su svi oni koji ga veličaju fašisti. Davno sam rekao da je glupo pred tim retardima braniti se i govoriti nisam ovo nisam ono, ili posebice nisam fašist, ali njima samo treba reći da sam ja sve što mi ti imputiraš (Otporašu, mo. Mile Boban.) i to pomnoži puta sto i tisuću, jer vidim da te to veseli. Tako bi se s njima trebalo raspravljat u javnom prostoru, a ne pravdati, kao tko danas u Hrvatskoj može a tko ne može biti fašist. U ostalom ustaše nisu bili fašisti već Hrvati po nacionalnosti, savezništvo s fašistima ih ne čini fašistima ma koliko puta tu idiotariju ponovio kreten kalibra klasić.

Uostalom fašisti i ustaše su se “voljeli” javno, fašisti su od početka podmetali klipove pod noge NDH i Paveliću posebice, a nisu puno bolje mišljenje o njima imali ni švabenzi, iako se kolokvijalno tvrdi kako su ustaše gori od nacista u židovskim i srpskim krugovima.

Prema tome, pompozne idiotarije takvih treba samo ignorirat i biti nedvosmislen u kritici takvih, i jasno im dat do znanja da se ni jedan Hrvat pred njima nema šta pravdati za ništa, ponajmanje za fašizam ili nacizam koji nam pripisuju. Svaki narod se je borio za svoju guzicu, šta nas briga za njihovu? ili mi netko želi reći, da su se oni borili za našu guzicu, pa zato brinu da ne budemo kako nam tepaju “fašisti”? Baš njih briga za fašizam ko takav, njima je to samo gorivo da seru po našem narodu i dovode u pitanje pravo na državu, doslovce to i ništa više., kao i našu politiku. Našu današnju politiku vidimo kakva je pa su ovim našim poturicama na vlasti rekli dresirajte ih da nikad više ne budu “fašisti” čitaj ustaše. Obična propaganda, koja je naišla na plodno tlo kod mnogih oprana mozga Hrvata.

Evo kako ja gledam na ustaše. Ustaša je bio Hrvat, dakle Hrvati su ustaše, ali oni žele odvojit Hrvate od ustaša i reći da su ti Hrvati koji su bili ustaše, Hrvati koji su teško zastranili i da oni znaju bolje za nas, oni znaju tko su pravi Hrvati. To je Tito, jer se on borio za njih, to je čedo, to je orjuna, to je ozna, to je udba, dakle evidentni rashrvati i evidentni hrvatomrsci u javnom prostoru se licitiraju Hrvatima kao Hrvati, a od ustaša dakle jasnih političkih Hrvata se pokušava u kontekstu 2ww, napraviti strano tijelo koje se bori za stranu vlast, s težnjom pokoravanja istog tog naroda.

Daleko od toga da ustaše nisu griješile, s onim što su talijanskom princu davali titule, što su stidljivo pričali da smo goti i slično, ali to je trebalo gledati u kontekstu činjenice tog vremena, odnosno u kontekstu činjenice da nam ta i takva Italija odnosno Njemačka u okvirima tadašnje Europe jamče državnost, a ne u kontekstu, da se ustaše žele umilit neprijateljima Hrvatske i Hrvata, i od nas napraviti gote ili romane. Ali iz tog perioda povijesti, nitša se ne gleda u kontekstu vremena.

To je kao ono kad Srbi kažu dočekali su cvijećem Naciste, osvajače fašiste, pa tko ne bi dočekao cvijećem bilo koga na svijetu, nakon 27 godina onakve Kraljevine Jugoslavije? koja je gazila prava Hrvata, isto koliko je gazila i druga Jugoslavija, i takvima je problem romanika i gotika, a nije im problem što su 75 godina od Hrvata radili Jugoslavene, a mnogi tipa Klasić to i danas rade, pod krinkom borbe protiv fašizma i pod krinkom borbe protiv gota i teutonica. Sve u svemu, prozirna demagogija što Thompson kaže u svojim pjesmama.

Politika ne može biti sto posto ispravna kod apsolutno nikoga, ni da sam ja danas Plenković ne bi sve napravio sto posto ispravno, ali je poanta da većinu toga napraviš ispravno. Tako treba gledati na Ustaše, NDH, Pavelića i ostale, njima je bilo jedno sto puta teže nego Tuđmanu napravit državu, u kontekstu onog vremena s onakvim odnosom snaga u svijetu i unutarnjim podjelama, unutarnjim neprijateljima, koje su pratili vanjski, šta je netko očekivao od tih famoznih ustaša da će čarobnim štapićem sve napravit ispravno, i točno onako kako oni žele?

LP.

To: <mileboban748@gmail.com>


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)