KRV I ČAST HRVATSKOG NARODA ZAŠTIĆENI POSEBNOM ODREDBOM NISU RASNI ZAKONI PROTIV DRUGIH NARODA I NARODNOSTI

Priložena slika je Državne Vlade NDH gdje su se donosile “Zakonske Odredbe NDH”.
Milan Boban
Mon 4/13/2020 9:44 PM
  •  Tomislav Dragun;
  •  dragutin safaric
Molim prijatelje Tomislava i Dragutina da u Vašim obrađivanjima ove teme, osobito tom širitelju miržnje i svake vrsti laži na Hrvatsku Državu sa tri (3) inicijala NDH., Hrvoji Kalsiću treba reći da i mi IMAMO KONJE ZA TRKU, tj. odgovoriti na sve njegove laži sa našom istinom i istinom koja se nalazi u sadržaju dolje niže priložene poveznice: RASNI ZAKONI NDH. Molim kliknite na svaku priloženu poveznicu. Hvala.
Želim Vam sve najbolje.
Bog! i veliki i prijateljski pozdravi.
Mile Boban.
——–

http://nezavisna-drzava-hrvatska.com/html/zidovi_u_ndh.html

b. Nacistička Srbija pod Nedićem je 1942 ponosno javila Hitleru da je Srbija “judenfrei”, to znaći : “očišćena od Židova”. Nedićeva Srbija je bila do kraja rata čvrst saveznik III. Reicha. U Srbiji je ubijeno 80.000 Židova a nakon rata su četnici preobućeni u partizane i sa pomoću naših crveni hrvatski sluga Beograda te žrtve prepisali Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
nezavisna-drzava-hrvatska.com
Rasni Zakoni NDH nisu zakoni protiv drugih naroda i narodnosti…
KRV I ČAST HRVATSKOG NARADA ZAŠTIĆENI POSEBNOM ODREDBAMA NISU RASNI ZAKONI PROTIV DRUGIH NARODA I NARODNOASTI.
Image preview

RASNI ZAKONI U NEZAVISNOJ DRŽAVI HRVATSKOJ SU TEMELJ ZA VELIKO ŠTUDIRANJA I PROUČAVANJA.

 (Ovi rasni zakoni NDH su bili veliki kamen spoticanja među Hrvatima i još veća Hipoteka Krivnje na Hrvate za stvaranje Nezavisne Države Hrvatske. Kako su neprijatelji Hrvatske kroz našu burnu povijest sustavno radili na tome kako zatrti, tj. exterminirati hrvatsko ime, a gdje god nema narodnog imena tu nema ni narodne Države. Pošto su Hrvati poslije punih 839 godina po prvi puta Proglasili svoju nacionalnu Državu Hrvatsku sa tri inicijala NDH, oslobodili se tuđinskog robstva, vlasti i ugnjetavanja, ukazala se Hrvatima povijestna prilika da svoju Hrvatsku Državu okrune i okruže onim zakonima koji će najbolje odgovarati zaštiti i sigurnosti hrvatskog naroda i Hrvatskoj Državi. Zato je nehopodno potrebno ove rasne zakone NDH pročitati, temeljito proštudirati, proučiti rasne zakone drugih naroda i država, sve usporediti sa ovim rasnim zakonima NDH, i tek onda doći do trijeznog zaključka da li su ovi rasni zakoni NDH ciljano išli protiv bilo kojeg naroda, osim protiv onih koji su svojim namjernim radom i sabotažama se borili protiv Hrvatske Države i probitaka hrvatskog naroda. Daj proštudirajte točku po točku i pronađite koja od ovih točka ciljano ne ide u zaštitu probitaka hrvatskog naroda. Sve Američke konstitucije su onda pune i prepune rasnih zakona, isto kao i država Izrael.

Ove rasne zakone treba usporediti sa američkim zakonima u kojima stoji da nitko ne može biti predsjednik Amerike ako nije rođen na tlu Amerike. Samo ovaj zakon u američkom ustavu dovoljno govori o rasnom zakonu koji se nalazi u američkoj konstituciji. Mile Boban, Otporaš.)

Bog! poštovani prijatelju Tomislave Dragun,
Naletih na ovo što je prošle godine pisao poznati anti Ustaša i sve vrste antihrvatstva. Nisam toliko uman kao Vi da na ovo dadnem povijestni prikaz i osvrt. Zato Vama proslijeđujem ako ikako vremenski – da ne kažem voljom, znanjem itd. – možete da ovo priredite tako da stavimao na stranu otporas.com. Usput Vam prilažem poveznicu Rasnih Zakona NDH.
RASNI ZAKONI U NEZAVISNOJ DRŽAVI HRVATSKOJ SU TEMELJ ZA VELIKO ŠTUDIRANJA I PROUČAVANJA. (Ovi rasni zakoni NDH su bili veliki kamen spoticanja među Hrvatima i još veća Hipoteka Krivnje na Hrvate za stvaranje Nezavisne Države Hrvatske.
otporas.com

KOMENTAR HRVOJA KLASIĆA

NA DANAŠNJI DAN NDH JE PROGLASILA RASNE ZAKONE: Ne zaboravimo da huškačka atmosfera preko noći nevine pretvara u državne neprijatelje

Tog 30. travnja 1941. doneseni su rasni zakoni što je označilo službeni početak genocida u NDH

“Hrvati i Hrvatice! Prije točno dvadeset dana, 10. travnja, naši prijatelji Adolf Hitler i Benito Mussolini omogućili su nam stvaranje nezavisne države. Sa zakonima koje danas, 30. travnja, donosimo ta država bit će napokon i samo hrvatska. Židovi i Romi, kao nearijevci i pripadnici nižih rasa, od danas više neće imati ista prava kao mi Hrvati. Kao Poglavnik nove države siguran sam da će generacije Hrvata znati cijeniti ovo što upravo činimo.

Da će i desetljećima nakon njezinog osnivanja hrvatski političari isticati kako unatoč blagonaklonosti naših saveznika iz Njemačke i Italije NDH nije bila tek puka kvislinška tvorba nego i izraz težnji hrvatskog naroda za samostalnom državom. Da će se naš ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ i u stoljećima koja dolaze slobodno uzvikivati diljem Hrvatske. Da će se i nakon što nas više ne bude po hrvatskim crkvama služiti mise za moju dušu, a u hrvatskim gradovima ulice nazivati po zaslužnim ustašama poput veleučenog doglavnika Mile Budaka ili vrlog ministra Julija Makanca.”

Na današnji dan doneseni su rasni zakoni

Kao što sam već u jednoj od prethodnih kolumni napisao, jedina netočnost u vezi s ovim “govorom” jest ta da ga sam Ante Pavelić nikada nije izrekao. Međutim, sve što je u njemu navedeno nažalost se i dogodilo.

Na današnji dan 30. travnja 1941. Poglavnik je proglasio prve od nekoliko “rasnih zakona”. Njima je propisano da državljani NDH mogu biti samo osobe arijskog podrijetla, odnosno pripadnici “europske rasne zajednice”. Pošto nisu pripadali toj rasi, Židovi i Romi su izgubili pravo državljanstva u novoj državi. Na temelju ovih zakona donesene su i zakonske odredbe o zaštiti “arijske krvi i časti hrvatskog naroda” i zaštiti “narodne i arijske kulture hrvatskog naroda”.

U skladu s tim odredbama Židovima (i Romima) je zabranjeno “svako sudjelovanje u radu, organizacijama i ustanovama društvenog, omladinskog, sportskog i kulturnog života”, kao i brak s osobama arijskog podrijetla. Nakon što je utvrđeno tko je Židov, novom odredbom odlučilo se i fizički, vizualno, označiti, a time i upozoriti na prisutnost židovstva unutar hrvatskog društva. Svi Židovi stariji od 14 godina morali su u javnosti na lijevoj strani prsa nositi posebnu oznaku u obliku okrugle limene pločice žute boje s velikim crnim slovom “Ž”.

Sistematsko uništavanje Židova

Činjenica što su u vrlo kratkom vremenskom periodu diskriminirani kao građani i državljani, što im je ugrožena egzistencija, i što su javno osramoćeni i obeščašćeni morala je predstavljati ogroman šok i nevjericu kod hrvatskih Židova. Međutim, da je ostalo na tome bila bi to jedna, nažalost, ne i jedina ružna epizoda u povijesti ovog naroda. Ali nije. Gotovo istovremeno s provedbom navedenih odredbi započelo je i sistematsko uništavanje Židova. Rasni zakoni doneseni na današnji dan 1941. označili su službeni početak genocida u kojem će stradati većina židovskog i romskog stanovništva koje je živjelo na području NDH. Najviše, njih ukupno 30 tisuća, u logoru Jasenovac.

U današnjoj Hrvatskoj Židova više gotovo da i nema (prema posljednjem popisu stanovništva svega nekoliko stotina), a velik broj Roma i dalje živi na isti način kao i prije nekoliko stoljeća. Pa ipak, u Hrvatskoj se ponovo javlja strah i s tim povezan govor mržnje prema onima koji nisu pripadnici “europske rasne zajednice”. Bez obzira što im nije cilj vojno pokoriti Lijepu našu, čak niti ostati u njoj živjeti ili raditi, dio javnosti i, što je najopasnije, političara u njima vidi opasnost i prijetnju.

Govor mržnje prema migrantima

U televizijskim se emisijama ljude koji pješice prelaze tisuće kilometara u potrazi za sigurnošću i normalnim životom naziva “bolesnom skupinom, zaraženom teškim i prenosivim zaraznim bolestima” ili “divljacima koji su došli s Istoka i koji siluju”. Političari u Saboru kada govore o migrantima upotrebljavaju termin “horde”, a katolički svećenici upozoravaju na iste, te pozivaju župljane da “nikoga ne primaju u svoje kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište… jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo Hrvatskom narodu već i Europi.”

U policiji potvrđuju da su ne jednom od zabrinutih građana zaprimili panična upozorenja na “nepoželjne” u svom susjedstvu, koji su izgledali sumnjivo isključivo zato što su bili druge rase. Olakšanje bi uslijedilo tek kada se policijskim izvidom utvrdilo da se ipak radi samo o turistima iz Azije.

Nažalost, ovakav odnos prema “drugačijima” ne odstupa bitno od trenda prisutnog u cijeloj Europi. Naprotiv, u odnosu na neke druge zemlje u Hrvatskoj je rasističkih i ksenofobnih pojava čak i znatno manje. No bez obzira, bilo bi pogrešno nad tom činjenicom samodopadno likovati. Jer povijest nas uči da “obrana” nacionalnih interesa i huškačka atmosfera u društvu preko noći mogu nevinog čovjeka pretvoriti u državnog neprijatelja.

Spomenuti zakoni doneseni na današnji dan 1941. sigurno su jedan od najboljih podsjetnika na tu mogućnost.

 


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Jedan odgovor na “KRV I ČAST HRVATSKOG NARODA ZAŠTIĆENI POSEBNOM ODREDBOM NISU RASNI ZAKONI PROTIV DRUGIH NARODA I NARODNOSTI”

  1. Otporaš

    (Otporaš nadodaje: Kao što svako stablo u sebi nosi i ima određeni kip kojeg se prostim okom ne vidi sve dok majstor, umjetnik, kipar iz tog drveta ne izreže i izradi kip. Tako ti je i sa hrvatskim DESETIM TRAVNJEM koji je bio u srcima Hrvata od dolaska na Obale Jadrana 626. godine. Kroz sva ta stoljeća trebao se je roditi Umjetnik Ante Pavelić koji je sa svojim Ustašama IZREZBARIO DESETI TRAVNJA. MAMEN! Mile Boban, Otporaš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)