Imoćanin o Nikoliću i njegovu čuđenju četnicima u hrvatskim udžbenicima

Ja sam bio prijavljen na srpski portal “Beograd kafe” prije 2011. godine pod korisničkim imenom IMOĆANIN, jer drugačije me nisu htjeli primiti. pročitajte pažljivo i sve će vam biti jasno zašto sam ja ovaj komentar napisao jedno Srbinu od Banje Luke pod korisničkim imenom “talijum”. nedugo iza tog mojeg komentara su me banirali.
Otporaš.

Vjerovali ili ne, ovo je sa portala Beogradcafe.

Citat: talijum (kaže kako je Srba nestalo, moja opaska)

Pa ako pogledaš Srbi i jesu najveća žrtva ratova. Podeljen nam je narod u nekoliko država koje smo mogli prisvojiti lako kao pobednici u oba rata ali smo želeli suživot sa susjedima. Srbi su oterani sa Kosova i Metohije, pola Bosne i Hercegovine, Banije, Like, Korduna, Dalmacije, Slavonije, Sarajeva (koje je imalo najviše Srba posle Beograda). Kada bi samo malo bolje pogledao tu statistiku shvatio bih rezultat i ko je u stvari žrtva. Srpska ekonomija satrana zbog napada aviacije najveći svetskih sila.
Srbi u Bosni napadnuti od NATO pakta, dobrovoljaca iz islamskih zemalja itd. Zločini nad Srbima se uopšte ne procesuiraju: puštanje Harandija, Orića, odgovornih za tuzlansku kolonu, zločinaca iz hrvatskog naroda itd.

EVO ŠTA IMOĆANIN KAŽE:

Prelisato sam i pročitao skore sve komentare. Žalosno ali istinito da mnogi komentartori iznose svoje frustracije (po)najvise , rekao bih, iz neznanja pa tako sami sebe (ne)hotice prikazaše kao mrztelje Hrvata i svega onoga što je hrvatsko.

Prvo, uvijek se treba poći od toga da smo mi , Hrvati i Srbi, dva stara različita naroda, (Vidi “HRVATI I SRBI, DVA STARA RAZLIČITA NARODA”, Fra. Dominik Mandić, Hrvatska Revija, Munchen – Barcelona 1971.) svaki sa svojim tradicijama i prošlošću, da smo susjedi i da se izmedju sebe nećemo – sve da hoćemo – istrijebiti. Budući da je to tako oduvijek bilo i da će to tako zauvijek biti, ništa drugo nam ne preostaje nego da kao civilizirani narodi jedni sa drugima uzajmno razgovaramo i da u miru živimo.

Drugo, kao dva stara susjedna naroda u prošlosti smo živijeli u MIRU i uzajmnom pomaganju sve do konca devetnaestog stoljeća, kada je Madjar, Ban Hrvatske Hedervary, dao veliku podršku i povlastice hrvatskim pravoslavcima, nazivajući ih Srbima, samo zato da pridobije njihove simpatije kako bi mogao imati apsolutnu većinu svojih sipmatizera u Hrvatskoj tako da što dulje ostane Ban Hrvatske.

Treće, taj isti Madjar Herdervary koji je bio Ban Hrvatske je mrzio Hrvate do te mjere da je otvoreno 1890tih godina izjavljivao da on na karti ne vidi Hrvatsku. Kada bi dolazio u Zagreb u posjetu, iz džepa bi izvadio pregršt zemlje koju je donio iz Madjarske i posipao po pločniku u Zagrebu govoreći da on ne hoda po hrvatskoj zemlji, nego madjarskoj itd.

Četvrto, srpska pravoslavna crkva iz Srbije koja je po svojoj tradicionalnosti u službi srpske državne politike, je otvoreno počela preko pravoslavnih crkava u Hrvatskoj, pozivati pravoslavne Hrvate da se oni po svojoj pravoslavnoj vjeri trebaju smatrati Srbima. Malo po malo, iz naraštaja u naraštaj, to se počelo ostvarivati.

Peto, što se tiše Hrvata i njihovih osjećaja i simpatija prema pravoslavnim Hrvatima ili Srbima iz Srbije nije bilo nikakove razlike. Voljeli smo ih kao braću i susjede. To najviše pokazioje i to da je Djakovački Biskup Strosmajer prvi počeo povezivati zajednicu naših dvaju naroda. Dr. Ante Trumbić, Hrvat, Ivan Meštrović Hrvat, Franjo Supilo Hrvat su 1915. godine osnovali Jugoslanenski Odbor u koji su htijeli uključiti sve južno-slavenske narode uključivši u prvom redu i Srbe. To se je i ostvarilo Krfskom Deklaracijom iz 1917. godine.

Šesto, Srbi iz Srbije nadojeni ratnim pobjedama iz godine 1912-13 i savezničkom pomoći u prvom svjetskom ratu sa svojom kraljevskom dinastijom Karadjordjevića preuzimaju vodstvo tog Jugoslavenskog Odbora sa osnivanjem zajedničke države poznate po imenu kraljevine SHS.

Sedmo, odmah po ujedinjenju 1 prosinca 1918. godine srpska soldateska “vrši red i mir” po zagrebačkim ulicama i tom prilikom ubijaju mnoge Hrvate kako bi im dali do znanja tko će od sada biti gazda i vladati novom državom.

Osmo, tada je sistemacki počela srbizacija hrvatskih pravoslavaca po Hrvatskoj, i to po direktivi njegova kraljevskog veličanstva (ili po srpski, visečanstva) kralja Petra Karadjordjevića, a kasnije princa Aleksandra Karadjoredjevića. Pritisci svih vrsta su se vršli na hrvatski narod, na svim poljima. To je kulminiralo do te mjere da je sabornik zastupnik Puniša Račić u beogradskoj skupštini pucao na hrvatske poslanike, ubivši trojicu i teško ranio predsjednika Hrvatske Seljačke stranke, HSS Stjepana Radića, koji je par tjedana iza toga umro.

Deveto, Srbi iz Srbije su sada brojčano pojačani pravoslavcima iz Hrvatske i BiH koji su sebe sada počeli zvati Srbima. Upravo te Srbe iz Hrvatske i BiH Svetozar Prebičević je htio zaštiti od podrugljive riječi PREČANI koju su im upućivali Srbi iz Srbije. Ali ovi da dokažu svojoj braći Srbima u Srbiji da oni nisu nikakovi PREČANI već lojalni Srbi Srbima iz Srbije, postali su gori u svim zločinima prema svojim sunarodnjacima Hrvatima u Hrvatskoj i onima u BiH. To se može dokazati po svim dogodovštinama koji su ovi učinili i počinili svojim sunarodnjacima počevši od 1918 pa sve do 1995.

Deseto, na Bleiburgui u Austriji je nastradalo preko sto tridest tisuća civila, žena, djece i staraca. Tu je bilo 17 divizija hrvatske vojske i drugog osoblja, što je sve skupa činilo preko pola milijuna Hrvata. Oni nisu bježali iz svoje zemlje Hrvatske kako to zlonamjerno neki komentatori žele na ovom portalu prikazati. Oni su se sporazumno išli predati saveznicima, a ovi su ih na prevaru predali Titinim partizanima. Tada je pokolj počeo, ponajviše nad Hrvatima, zatim Srbima, Slovenacima, bilo je tu Kozaka i drugih. Izvori se mogu pronaći u mnogim knjigama; a jedna od tih knjiga je HRVATSKI HOLOKAUST, Zagreb, 2005 godine. Ja ovo ne iznosim kako bi nekome podigao tlak. Ovo iznosim iz jednog jedinog razloga a taj je: Da se ipak uzme u obvzir rasplet svih nepovoljnih, za nas danas davno odigranih činova, za koje smo najmanje mi danas krivi i snosimo hipoteku grijeha naših očeva, da ukažemo i upremo prstom na one: TKO JE TO SVE (ZA)POČEO I ZAŠTO??? Kada se na ovo nadje odgovor, onda ćemo manje na pamet piskarati a više istinu iznositi.

I jedanaesto uzevši sve ovo gore navedeno u obzir, olako se može doći do zaključka da su upravo Srbi iz Hrvatske i BiH krivi za osnutak USTAŠKOG POKRETA 1929.

Pozdrav svima. Imoćanin.

Imoćanin je bio Otporaš na tom beogradskom portalu Beogradcafe..


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)