Evo i ja Mijo Potkrajac za ovo nisan zna – “Razgovor s dr. Andrijom Artukovićem”

                      Evo i ja Mijo Potkrajac za ovo prija nisan zna –  “Razgovor s dr. Andrijom Artukovićem”

Evo i ja Mijo Potkrajac za ovo nisan zna – “Razgovor s dr. Andrijom Artuković”.

Razgovor s dr. Andrijom Artuković

Svit i na svitu svasta, kaze nas narod. Tako i ja kazen, jer da nas nema svakakvi kakvi nas ima, mnogi mi ne bi znali sto danas znamo, sto nam ovaj otporas salje i od njega svasta primamo, svasta citamo, i boramo zato svasta znamo. Evo i ja Mijo Potkrajac za ovo nisan zna da mi malo prija neki sveznadar ovo nije posla. Ja san procita i lipo se zasmija, a mozda cete se i vi svi ostali lipo zasmijati kat ovo procitate. A ovaj otporas izgleda da je pun znanja, pun prica, pun dokumenata pa bi za njega bilo bolje da se istrese sto prija tako da more mirnije spavati. Lipo je znati ono sto se prija nije zanalo, a sata ot kat je taj otporas poceja nas kititi svojin pricama, malo koji nas mirno spava, jer se sami pitamo kako to da mi za sve to nismo znali.
Lip pozdrav primite svi.
Mijo Potkrajac.
Pogledaj Full Version : S poglavnikom na povlaČenju
Stranice : 1 [2]
Otporaš.
15-01-2015, 01:32
RAZGOVOR S DR. ANDRIJOM ARTUKOVIĆEM 

HRVATSKA I USTAŠTVO (14)

Ovdje ću sažeto iznijeti što mi je rekao dr. Artuković o Velebitskom ustanku, zašto je Poglavnik odlučio ustanak u Dalmaciji.

Kada sam ja postao Pročelnik Hrvatskog Narodnog Otpora, HNO za Sjevero/američki kontinent u rujnu 1977. godine, dobio sam preko povjerljivih kanala poruku da se dr. Andrija Artuković želi sastati s menom, te me je pozvao da ga dođem posjetiti. Doktoru Andriji Artukoviću je bilo zabranjeno kretanje, jer je bio i previše čuvan. Živio je u Los Angelesu. Sastali smo se u nedjelju 4 prosinca 1977. Morao sam proći kroz sve sigurnosne premetačine dok sam do njega došao. Sastali smo se točno u osam (8) sati ujutro. U podne smo se rastali. Imali smo priliku o mnogim stvarima pričati. Ovdje iznosima samo to da smo se sastali, a sve ostalo druge zgode i kada za to dođe vrijeme.

Andrija Artuković je imao svoje poglede o Hrvatskoj kao i o svojoj sudbini glede izručenja Jugoslaviji. On nije vjerovao da će ga Amerika ikada moći izručiti Jugoslaviji za optužbe koje se ne samo ne mogu dokazati, nego jednostavno zato što se ta (zla)djela nikada nisu niti dogodila na području NDH, za koja koja se mene optužuje. Ali nikada ne znaš šta nosi dan a šta nosi noć, kaže dr. Artuković. Amerika ima svoje račune i kada njoj bude to odgovaralo, ona će to i učiniti bez grižnje savjesti.

Dok smo sami u jednoj Hotelskoj sobi razgovarali, sigurnosna služba na hodniku je čuvala, ljubezna poslužavka nas dvorila kavom i prikladnim doručkom, obadvojica smo ljubomorno jedan drugoga pitali za mnoge stvari koje su se ticale naše Hrvatske, Ustaškog Pokreta, Ličkog Ustanka, NDH, rata, njegovih dužnosti u redovima hrvatske vlade, itd.

Velebitski Ustanak, priča dr. Artuković, Poglavnik je odlučio imati u Dalmaciji kako bi dokazao URBI ET ORBI cijelom svijetu da tu žive Hrvati, da su područja koja Italija sada posjeduje hrvatska područja i da su to Hrvati koji dižu ustanak a ne neki Talijani. To je bio razlog da se Italiji  i Jugoslaviji kaže i dokaže da Hrvati hoće svoju hrvatsku državu odvojenu od Srbije. Tu je dr. Andrija Artuković usporedio Bugojanski Ustanak kojeg su u lipnju 1972. godine organizirali braća Adolf i Ambroz Andrić sa drugim svojim suborcima, i da će taj ustanak imati dublji i veći povijesni domet nego velebitski ustanak. Ti momci su svojim ustankom povratili Hrvatskoj nadu za buduće ustanke koji će na koncu osloboditi Hrvatsku.

Skoro sam bio siguran da nikada više neću imati priliku vidjeti i popričati sa dr. Andrijom Artukovićem. Tako se i dogodilo. Nikada više ga nisam vidio niti pričao sa njim. Zato sam sa sobom ponio “hrpu” papira, ne da ga provociram sa istim, nego da raspravljamo o razlozima i uzrocima koji sustavno govore protiv nas i bez nas, kako bi se mogli braniti. Dr. Artuković je bio naslonjen na stolicu na kojoj je sjedio, prigurnuo ju bliže uz zid, gleda mene direktno, prodorno u oči, i kaže: Mile vi Otporaši ćete biti kramp buduće hrvatske revolucije, kao što smo i mi ustaše bili u stvaranju NDH. Mi Ustaše nismo crni! Nije Poglavnik crn! Nas su drugi ocrnili a medju te “druge” spadaju neki prvaci HSS, koji su iz ljubomore nabacivali i drvlje i kamenje na Ustaše i Poglavnika, Bobana, Luburića, mene i druge i sve one koji su nešto značili u borbi za spas Hrvatske Države.Kako sam već rekao, Poglavnik je htio dignuti ustanak u Dalmaciji koji je Italija uvijek svojetala za sebe, tako da Ligi Naroda dokaže da područja pripadaju onome narodu koji se tu pobuni. Za taj Lički Ustanak Italija nam se je kasnije grdno osvetila, svalivši sav fašizam na nas.

Nastavlja se.

colonia.tino 1.05.2009 00:35 h

Dragi kolga Otporašu nije Italija nagurala “fašizam” na Hrvate, nego naši antifašisti tipa Mesića i kompanije. Ti si živa enciklopedija puna znanja i svjedok jednog si vremena, teško se netko sa tobom može mjeriti obzirom koliko dokumenta posjeduješ i koliko povijesnih priča možeš ispričati. Velebitski ustanak, imao je povijesno ali i simbolično značenje, bez obzira na valorizaciju tih događaja, to je neupitno.
O-hooooo. Čestitam!

bonni 1.05.2009 13:22 h

Neću te komentirati da ti ne narušim koncepciju svojim (polu) znanjem…Čim ti kažeš: “Razgovarao s Artukovićem….” ja ustuknem pred njegovim imenom iz mnogoštošta…ali i pred činjenicom, da sam relativno mlada i apsolutno nezainteresirana za činjenice koje ti navodiš…..Znam samo, da su 4 brata moje majke osvanula jedno jutro na 4 bandere jer su bili skloni partizanima i pomagali im ….. Nemoj me naopako shvatiti; dozvoli, da neke činjenice iz obitelji zadržim u sjećanju

Diablo 1.05.2009 14:38 h

bonni, Ja isto ustuknem na Titino ime, jer znam koliko je Hrvata pobio. Sjećam se kada je on ( Tito) umro i tada sam zatekao jednu susjedku kojoj je suprug, dva djevera s obiteljima završili na Bleiburgu i križnom putu kako plače. Pitam je zašto plačeš? Ona mi je odgovorila da se boji da ne bi završila kao i njena obitelj, pa plačem kao i drugi da misle da ga žalim. Toliki je strah bio u narodu da su plakali i oni koji ga nisu voljeli. To je isto kada je umro bivši predsjednik S. Koreje kada su svi građani morali plakati tri dana nakon njegove smrti, jer tko ne plače za njim taj se tome veseli tj. taj je državni neprijatelj. Kada sam to pričao svojoj djeci i naveo slučaj susjedke, djeca su ostala šokirana jer nisu mogli vjerovati i pitala me: kako kada je umro Tuđman pa su neke novine i neki ljudi govorili protiv njega i niko ništa. Ja sam im objasnio da je Tuđman nakon 60 godina donio demokraciju i da sada nema u zatvor ako drugačije misliš, ali da su još ostale strukture koje veličaju zločinca Tita.

Otporaš 1.05.2009 16:24 h

bonni razumijem vaš bol. Kada bih ja mogao povratiti povijest unatrag, vjerujte mi da bih to učinio. Tada bi naša Prva Hrvatska Država od 1102 Pacta Conventa, što je poslije punih 839 godina, naša Nezavisna Država Hrvatska sa tri (3) inicijala NDH bila tu ili vaša bi obitelj ostala živa, ili bi počinitelje priveo sudu, pa neka ih sud sudi za njihova nedjelja. To je nemoguće. Zato se držimo onog mogućeg, a to je iznositi ISTINU na dan svijetla, onu ISTINU koja se je zataškavala i krila kao zmija noge hrvatskome narodu preko pola stoljeća. Uzmite primjer diablo što je rekao. Koliko je takvih slučajeva bilo i osobno sam bio žrtva tih i takvih slučajeva; koji su se u najvišim slučajevima događala u ” MIRU ” tj. poslije rata.
NDH je postojala i o tome ja pišem i pružam priliku svakome da kaže svoje mišljenje, trijezno, hladno, svjesno i odgovorno, tako da bi ovim otvorenim DIJALOGOM HRVATSKA I USTAŠTVO svi zainteresirani mogli reći što oni misle i tako rasteretiti svoje jade i tuge, koliko god one bile velike, bolne i teške, jer kada se oko isplače, čovjeku je kamo kud lakše. S tom idejom vas pozdravljam i želim vam sve najbolje. Opet se javite! Otporaš.

 

Polemika između Tine (pravo ime Ivana Josipović, mo. Otporaš.) i Delivuka. Vrlo poučna polemika a sve u prilog hrvatstva.

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=km&pli=1#search/Nema+revizije/FFNDWMGkgmSBqhTTXGNhqVhRFfcQbWhT


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)