37 TOČAKA JE PISMO IZ HRVATSKE, PORADI HRVATSKE I ZA HRVATSKU MILI BOBANU, piše Niko Šoljak 19 ožujka 2020.

From: Niko Soljak <orah2019@gmail.com>
Sent: Thursday, March 19, 2020 1:49 PM
To: Milan Boban <froate@hotmail.com>

Dragi prijatelju Mile !
Sve što ja napišem možete objaviti na portalu otporas.com. Ako smatrate da bi trebalo  ispraviti neke tiparske pogrešku, to učiniti, kao i priložiti neke Vaše dopune koje se meni uveliko dopadaju.
Dragi moj prijatelju Mile Boban ja se Vama ne udvaram, samo želim reći da sam odnedavno počeo pratiti i čitati Vaše povjesne opise na stranici otporas.com. Ja sam uvijek isti Hrvat od kada sam se rodio, ali sam sada malo državotvorniji – da ne kažem veći – jer sam uveliko upoznat preko Vaših opisa o prošlosti hrvatske povijesti.
Ja Vam dosatvljam pismo koje sma davno palniaro napisati kako bi Vam dao na zanje zašto ja ne ulazim u rasparve o prošlosti Ustaša i Partizana, jer je kod jednih i drugih tolliko mržnje, toliko laži a ima mnogo prostora za optužbe i jednih i drugih. Po meni jedna i druga optužba idu na štetu Hrvatskog Naroda, jer ja Hrvatski Narod gledam kao cjlinu, a rat je sam po sebi  zločin. Tako da mene jedni proglašavaju Ustašom a drugi Partizanom, trći četnikom ili Jugoslavenom. Ja hvala Bogu znam što sam i ne obazirem se na etikete ovih jadnika koji ih priljepljuju sa svih starna na sve one Hrvate koje neobožavaju. Srdačno Vas pozdravlja Niko Šoljak. . .

Dragi moj prijatelju Mile Boban!

1. Već dugo razmišljam da Vas jednim kratkim pismom upoznam i ujedno zamolim za trasiranje puta kojim trebamo zajednički ići ako želimo napraviti mali korak naprijed, kako bi Hrvatski Narod spasili što se spasiti da.

2. Ne postoje samo dvije boje, crna i bijela, postoje i druge boje, svaka Medelja ima i drugu stranu.

3. Hrvatski Narod u Hrvatskoj i u Svijetu ne zna ma baš ništa o Ustašama ni o Partizanima. Niti se povjesničari znanstveno bave povijesnom istinom. Barem ja nigdje nisam o tome ništa pročitao dok nisam počeo čitati Vašu stranicu otporas.com.

4. Detalje koje je pok. Akademik Ivan Supek(IvanSupek,Zagreb, 8 travnja1915.,Zagreb5ožujka2007.Mo.MileBoban.) u Torontu prvi obznanio da su se borili sa nacistima i fašistima hrvatski Partizani. Partizani su imali 9 korpusa od toga 5 korpusa je bilo Narodne Oslobodilačke Vojske Hrvatske, 1 korpus Narodne oslobodilačke Vojske Srbije, 1 korpus Narodne Oslobodilačke Vojske B i H, 1 Korpus Narodne Oslobodilačke Vojske Makedonije i 1 korpus Narodne oslobodilačke Vojske Slovenije.

5. Godine 1946. Tito ukida naziv Narodno oslobodilačkih vojski i formira Jugoslavensku Narodnu Armiju, bolje reći srpsku vojsku.

6. Kada je sovjetska vojska oslobodila Beograd u listopadu 1944. svi četnici su obriajni i preobučeni u partizanske odore te poslani Simi Dubajiću, četniku iz Knina koji je bio komandant na Bleiburgu i križnom putu.

7. Ti novi Partizani–četnici koji su bili željni hrvatske krvi vođeni sa svojim komandantom Simom Dubajićem iživljavali su se nad jadnim pokorenim i poniženim Hrvatima.

8. U toj Dubajićevoj postrojbi politički komesar je bila Milka Planinc (Politički komesar je imao veća ovlaštenja od komandanta).

9. Pok DR Franjo Tuđman je bio kapetan na konju i provodio Hrvate. Onda kada bi neki izostao nije mogao ići pucalo se je u noge da što više pate dok umre.

10. Milošević je Tuđmana držao u šaci jer su svi dokumenti ostali u Beogradu.

11. Imao sam priliku dio istine čuti od Kume Kapetanice koja je bila u partizanima i koja je sve to vidjela. Jezote koje je ona, sve to gledajući preživjela a nije mijela ništa reći o tome jer bi odmah bila likvidirana. Suze je morala kriti jer da je netko vidio da palče odmah bi bila likvidirana.

12. Hrvate su tretirali mnogo gore nego zvijeri, a ovi partizani u liku čovjeka su bolje tretirali životinje.

13. Kaže mi da su osobe bile sretne koje se je odmah ubilo. Najjezovitiji način je bio kada su žive bacali u jame žene i djecu, a to su činili kada su se umorili koljući ih.

14. Moj veliki prijatelj Srećko Cvitanović (pokoj mu duši umrao je prije nekoliko dana. Bio mi je na svakom Skupu. Prije par mjeseci posjetio sam ga i slikali smo se. Već je bio na karju snage ali duhom nije klonio) koji je preživio Bleiburg.

15. Da ste čuli dio grozote koje je on preživio, kako su mučeni te sve koje su nazivali Ustašama. Pričao mi je general JNA da su već 1943. pa do 1950. godine ubijani svi Hrvati koji su na bilo koji način stali na stranu Hrvata ili nisu svojim javnim djelovanjem bili protiv Ustaša.

16. Tako je likvidiran Hebrang a moj otac je ubijen 1948. godine. Ni danas ne znamo tko ga je ubio. Cijeli rat je preživio i u 26 godini života likvidiran.

17. Ubijani su u borbi sa leđa gdje su mnogi vidjeli da je metak došao iz pozadine a ne od neprijatelja sa kojima su se borili.

18. Prošlo je 75 godina a naša istina se znalački još uvijek krije i danas se potencija podjela na Hrvate, na Ustaše i Partizane s istim metodama kao u drugom svjetskom radu.

19. Tragedija HRvatskog Naroda je u tome što to Hrvati u Hrvatskoj i Dijaspori prihvaćaju a ne slušaju razum Hrvata koji su se protiv tih podjela borili poput Generala Vjekoslava Luburića i drugih manje poznatim hrvatskih intelektualaca.

20. Zahvaljujući upravo Vama gosp. Mile Boban da je sada znam tko je Maks Luburić. On je Alfa i Omega Hrvatskog Izmirenja.

21. Nažalost Hrvati ni danas nemaju potpunog i cjelovitog razuma. Iz neznanja ne znaju da služe svojim neprijateljima, da rade protiv sebe i protiv Države Hrvatske.

22. U ovih 29 godina od kada imamo Državu Hrvatsku stranke i strančice su se ogolile, otkrile svoje pravo lice i dokazale Hrvatima u Hrvatskoj i u Svijetu da im je ispred svega osobni interes.

23. Da svi koji imaju priliku pljačkaju Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku.

24. Da je službena revizija RH utvrdila da je 94 % slučajeva pretvorbe napravljen kriminalno (i nikome ništa) Da se država vodi u dužničko ropstvo a da Hrvati postaju sluge u vlastitoj kući. Svima je jasno da to stanje treba mijenjati a nitko ne zna kako.

25. Hrvatski Znanstvenici iz Hrvatske i Svijeta svjesni stanja u kojem se nalazimo izradili su političke i gospodarske programe koji Hrvatskom Narodu osiguravaju financijsku sigurnost za narednih 50. godina. (Sve te programe imate i imenom i prezimenom znanstvenike koji su spremni pomoći Hrvatskom Narodu, kako bi izišao iz ove teške MORALNOG i političkog stanja u kojem se danas nalazimo. Na dva načina može doći do promjena u vladanju našom Državom: evolucijom ili revolucijom.

26. Zalažemo se za da do promjena dođemo demokratskim putem. U Hrvatskoj danas je za promjene otvoren prostor. Uvjeti su povoljniji nego su ikada prije bili, tako da se u Sabor RH izabere reprezentativan boj časnih moralnih poštenih Hrvatica i Hrvata, koji će putem Sabora RH pokrenuti proces promjena sustava vladavine u RH.

27. U Hrvatskoj vlada partitokratski sustav koji je za narod i Državu najopasniji sustav na svijetu. Opasniji je i i od jednopartijskog sustava. U jednopartijskom sustavu postoji ograničena vlast i ograničena odgovornost. U Partitokratskom sustavu vlastodršci imaju neograničenu (Kraljevsku vlast) a nemaju nikakvu odgovornost. Praktično odgovaraju sami sebi.

28. Do promjena samo od sebe neće doći jer je sustav vladavine u ovih 29 godina uspio je kontaminirati sve segmente društva koji im slugarski služe, tako da još nekoliko desetina godina mogu bezbrižno vladati Hrvatskim Narodom.

29. Jedino riješenje je: Ujedinjenje Hrvatskog Naroda u Hrvatskoj i u Svijetu, kako bi zajedničkim snagama izabrani u Sabor RH NARODNE ZASTUPNIKE, koji neće izdati svoj narod, koji će časno i pošteno služiti narodu kolji ih je izabrao.

30. Taj proces u Hrvatskoj je pokrenut ali nema nikakve šanse da uspije bez zajedništva Hrvata u Hrvatskoj i u Dijaspori.

31. Zajedništvo, zajedništvo i samo zajedništvo može spasiti Hrvatski narod i Državu Hrvatska, sve drugo su floskule kojima se varaju Hrvati.

32. Hrvati iz Dijaspore jedino to mogu oni koji znaju, mogu i hoće pomoći narodu kojem pripadaju.

33. Pomoć treba biti intelektualna, fizička i financijska. Posebno treba naglasiti financijska. Bez financija u današnjem sustavima nema šanse da budu izabrani časne, moralne i poštene osobe, jer oni nemaju nikakva sredstva i za njih se i ne zna Bez financija, nema medija , nema predstavljanja i za njih neće nitko ni znati i neće biti izabrani u Sabor RH.

34. Da bi se u Dijaspori sve to organiziralo Hrvati moraju imati Hrvatskog Mojsiju.

35. Dragi moj prijatelju Mile Boban ako Vam zdravlje može podnijeti taj napor vjerujemo da ćete se sa svojim suradnicima prihvatiti tog odgovornog, nadasve teškog i nezahvalnog posla.

36. Ukoliko se VI koji imate znanje i iskustvo u rukovođenju, ako se Vi kao istinski hrvatski rodoljub ne prihvatite tog posla, bojim se da danas nemamo Hrvata, barem ne koliko ih ja poznajem da su voljni, da znaju, i da hoće dati dio sebe za opće dobro Hrvatskog Naroda.

37. Hrvatski Svjetski Sabor i ja osobno spremni samo Vas služiti.

Vama gosp. Mile Boban na usluzi. Uz visoko cijenjeno poštovanje. Niko Šoljak

Poreč 19.3.2020. godine.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)