Bez “U”staškog simbola nema ni pravog Hrvatskog Grba, niti prave Hrvatske Povijesti

 

Screenshot RTL Direkt

Dali mu nagradu za najboljeg antifaštista u Hrvatskoj: Pogledajte što radi od ustaškog simbola

Autor: Z.S.

Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, u spomen na osnivanje Prvog partizanskog odreda i prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe prije 82 godine, obilježen je u četvrtak u Spomen-parku Brezovica kod Siska.

U Brezovici uhvaćen zanimljiv detalj: Jeste li skužili tipa u majici s likom kojeg neki ne vole?

A povodom tog dana Mojmira Pastorčić i njezina ekipa s Direkta dodijelili su nagradu za najboljeg antifašistu.

Slova U pretvara u grafite

“Jedna osoba je danas utjelovila pojam antifašizma – Miron Milić. On sa sprejem hoda po gradu, i slova U pretvara u lijepe grafite. I ne samo to, nego je danas na svom Facebooku objavio mali tutorial da i drugi nauče kako od ustaškog simbola napraviti pticu, lava ili čovjeka na zahodskoj školjci. On je ilustrator i ulični umjetnik i dobitnik Direktove nagrade za najboljeg antifašista”, poručile je Pastorčić.

Na pitanje kako je došao na ovu ideju kazao je kako ‘ovaj simbol, nažalost viđa svugdje po gradu’ pa ga je to inspiriralo da krene u prepravljanja.

Srp i čekić?

“Možda ovo potakne ljude i djecu da ne odrastaju sa takvim simbolima mržnje, nego da naprave od simbola mržnje nešto što je duhovito i šalje neku drugu poruku”, poručio je i dodao kako slično planira raditi i s nacističkim i drugim totalitarnim simbolima.

“Srp i čekić? Ne vidim neku najezdu staljinista po Zagrebu, tako da ne vidim trenutno potrebu za tim. Nisam nigdje vidio živjela SKJ i slično, tako da mislim da radikalni komunizam u Hrvatskoj nije toliki problem koliko radikalni fašizam”, istaknuo je Milić.

Autor:Z.S.

 

 

 


Komentari

Jedan odgovor na “Bez “U”staškog simbola nema ni pravog Hrvatskog Grba, niti prave Hrvatske Povijesti”

  1. I’ve learn several excellent stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting.
    I surprise how much effort you set to make this sort of excellent
    informative site.

Odgovori