TRAGEDIJA U GRUDAMA – U stravičnom zločinu u Grudama ubijen…dvije osobe su ubijene…

 

Priložena slika je Općine Grude 70-tih godina prošlog stoljeća…

‘BIO JE DOBAR ČOVJEK’

U stravičnom zločinu u Grudama ubijen jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik

U pucnjavi u Grudama ubijen je i Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK

 04. KOLOVOZA 2022. U 11:47  17 KOMENTARA  15272 PRIKAZA

Održivost – pojam o kojem se puno priča, no što zapravo znači? Ovo su stvarni rezultati i učinci održivosti

U pucnjavi u Grudama ubijeno dvoje ljudi

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

POGLEDAJTE GALERIJU 1/11

PODIJELITE ČLANAK

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u pucnjavi u Grudama, potvrđeno je za Klix.ba.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio HDZ nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik tvrtke Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana.

“Nažalost, točna je informacija da se radi o Velimiru. Bio je dobar čovjek i ovim putem želim izraziti sućut njegovoj obitelji”, rekao je aktualni predsjednik stranke Ilija Cvitanović.

Velimir Bušić | Autor : Printscreen FacebookFoto: Printscreen Facebook

Podsjetimo, u stravičnom krvavom pohodu u kafiću u Hercegovini ubijene su dvije osobe. Tri su osobe ozlijeđene. Još je jedna osoba u bolnici u stanju opasnom po život, amputirana mu je noga. Motivi svađe koja je prethodila sumanutom činu još nisu poznati, a očevid je u tijeku.

Do krvavog pohoda došlo je oko dva sata u noći sa srijede na četvrtak. Svemu je prethodila svađa, a nakon nje napadač, koji je iz mjesta Sovići, otišao je kući te se vrati s kalašnjikovom. Napadač živi odmah preko puta kafića.

Počeo je pucati po gostima kafića kojih je bilo puno. Neki su uspjeli pobjeći, no dio njih ga je svladao, oteo mu oružje i zadržao ga do dolaska policija.

Na mjesto događaja brzo su izašli policija i hitna pomoć. Liječnici su utvrdili da su dvije osobe preminule na licu mjesta, dok su dvije zadobile prostrjelne rane te su prebačene u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Napadač je uhićen i priveden.

U pucnjavi u Grudama ubijeno dvoje ljudiPOČINITELJ JE UHIĆENDetalji sumanutog pohoda u Hercegovini: Ušao je na vrata kafića s kalašnjikovom i počeo pucatiU pucnjavi u Grudama ubijeno dvoje ljudiDVIJE OSOBE OZLIJEĐENEKrvavi pokolj u Hercegovini: Na zabavi kalašnjikovom ubijeno dvoje ljudi, među njima i poznati poduzetnik