TREBA USPOREDITI HITLER/STALJINOV PAKT 23.8.1939. SA MUSSOLINI/POGLAVNIK RIMSKI UGOVOR OD 18.5.1941

TREBA USPOREDITI HITLER/STALJINOV PAKT OD 23.8.1939. SA MUSSOLINI/POGLAVNIK RIMSKI UGOVOR OD 18.5.1941….

Dijalog između dva zaljubljenika U HRVATSKU ISTINU: Mile Boban i Tomislav Dragun.
https://otporas.com/kome-smeta-istina/
Šalje: Tomislav Dragun <tomislav.dragun@gmail.com>
Date: ned, 29. ožu 2020. u 16:15
Subject: BEATIFIKACIJA bl. OGNIANA ZLATEVA – ZADNJI DOGOVORI OKO POČETKA HEROJ-SKE NARODNOOSLOBODILAČKE BORBE DRUGA TITA
To: Annie Boban <froate@hotmail.com>

 

Prijatelju Mile,

Šaljem Vam, zasad, samo ono što ću uvrstiti u rečenu svoju knjigu. Ne kažem ja, naime, da se 8. i 9. svibnja 1944. godine u Topuskom nisu (uz rakijicu) sastali neki ljudi, nego samo hoću dokazati da ti “planinari” nisu imali nikakve sveze s povijestnim razvitkom Države Hrvatske. Moja je nakana, jedino, u naporu za brisanjem laži, sramote i bezobrazluka koji su (podvalom Dr. Franje Tuđmana i Vladimira Šeksa) stavljeni u Hrvatski Državni Ustav.
U razdoblju od 10. travnja 1941. do 29. studenog 1945. na području od rijeke Raše do rijeke Drine, odnosno od rijeke Drave do Jadranskog mora, postojala je samo jedna država – (Nezavisna) Država Hrvatska. Misle li drugovi drugačije – čekam ih – neka napišu Zemljopis (Geografiju) te druge države. (ne ću zato zaboraviti objaviti i ulomke iz knjige Miše Lekovića: “Martovski pregovori 1943.” u kojoj se govori o namjeri Druga Tita suprostaviti se oružjem iskrcavanju Saveznika u Dalmaciji, ako do njega dođe).
Srdačan pozdrav

From: Tomislav Dragun <tomislav.dragun@gmail.com>
Sent: Sunday, March 29, 2020 1:39 PM
To: Milan Boban <froate@hotmail.com>
Subject: Re: BEATIFIKACIJA bl. OGNIANA ZLATEVA – ANTE-FAŠISTIČKI OBJED PRI ADOLFU HITLERU

Moja je jedina namjera reći istinu.

Nažalost, još treba potražiti dokumente (možda ih Vatikan ima) koji nam mogu reći kako je došlo do Rimskih ugovora, kao i to zašto su se posvađali Hitler i Staljin.
U svakom slučaju nedvojbeno je da 13.10.1940. Hitler nije htio ni čuti za Državu Hrvatsku i za Dr. Antu Pavelića.
Da, bit će još toga zanimljivog (posebno odabranog), a “Otporaš” je pravi prozor za poštene ljude.
Srdačan pozdrav
dr. sc. Tomislav Dragun
ned, 29. ožu 2020. u 15:05 Milan Boban <froate@hotmail.com> napisao je:

Poštovani dr. Tomislav Dragun,

    Hvala Vam lijepa na ovom i svim prilozima koje mi šaljete. Ovaj dolje priloženi, za moj pojam i moj ukus je od velike povijestne važnosti, kojeg bi se trebablo, i to s velikim razlozima usporediti s Poglavnikovim Rimskim ugovorom od 18 svibnja 1941. Zašto? Jednostavno zato što su i jedan i drugi za postignuće svojih političkih – da ne kažem ideološkkih i nacionalnih – ciljeva, u odrazu vremena potpisali taj uzajmni pakt ili sporazum o zajedničkoj suradnji o ne napadanju jednog na drugog. Kada je došlo vrijeme (21 lipnja 1941) da se taj pakt ili sporazum prekine, došlo je do rata, da ama baš nitko nije Staljina poradi te suradnje s Hitlerom nazvao nacistom i fašistom, kao što su to naši hrvatski neprijatelji, kako tada tako i danas napali i napadaju Poglavnika zbog nametnutog i prisilnog potpisivanja tog rimskog ugovora, a u isto vrijeme i isti naši hrvatskih neprijatelji su mučki i izdajnički, kako tada tako i danas prešutijeli Poglavnikov raskid rimskog ugovora (pišem u jednini, jer je bilo više rimskih ugovora) od 9 rujna 1943. Hitlerov i Staljinov pakt je živio od 23.8.1939 do 21.6.1941., dakle dva (2) dana manje od dvije godine, dok  Mussolinijov i Poglavnikov sporazum od 18.5.1941 do 9.9.1943, dakle ni puna tri mjeseca stariji od Hitler/Staljin pakt. 

     Ovo se treba iskoristi kao povijesnu usporedbu. Zato me zanima da li će biti nastavaka. Ja bih ovo rado stavio na portal otporas.com, ako ste Vi za to. I ne samo to, nego zajednički idemo naljutiti one kome smeta NAŠA HRVATSKA ISTINA.

Bog! i veliki poZDravi sa čestitkama za Uskrs i za Deseti Travnja.

Mile Boban.

BEATIFIKACIJA bl. OGNIANA ZLATEVA – ANTE-FAŠISTIČKI OBJED PRI ADOLFU HITLERU, 1. dio

INTIMNI OBJED KOD HITLERA U DRŽAVNOM KANCELARATU – MOLOTOV PREGOVARA S HITLEROM I S VODEĆIM POLITIČKIM I PRIVREDNIM LIČNOSTIMA REICHA

“Novosti”, Zagreb, 14. studenog 1940.

 

Adolf Hitler

Berlin, 13 studenoga. – Jučerašnji dugi sastanak Hitlera i Molotova svratio je opću pažnju zainteresiranih krugova u Berlinu. Kako je poznato, oba državnika su u prisutnosti njemačkog ministra vanjskih poslova von Ribbentroppa i zastupnika komesara za vanjske poslove sovjetskog saveza Dekanozova raspravljali  c problemima, koji zanimaju obje zemlje. Već je bilo posve tamno, kad su prolaznici u Wilhelmstrasse još uvijek morali skretati u druge ulice, jer je prostor oko Reichskancelarije bio zatvoren.

Oko 6.15 sati izvezao se Molotov u pratnji sovjetskog poslanika iz Reichskancelarije i uputio se odmah u susjedni hotel Kaiserhof. Tamo je von Ribbentrop priredio večeru u počast Molotova. Pored ostalih na večeri su se nalazili svi istaknuti članovi sovjetskog poslanstva i Molotovljeve pratnje, a od njemačke strane pretstavnici vojske, stranačke i državne ličnosti medju ostalim ministar privrede dr. Funkpretstavnik njemačke privrede tvorničar topova Krupp iz Essena.

 

Vjaćeslav Molotov

Jutros je Molotov imao dulji sastanak s ReichsmaršalomGöringom, a odmah poslije toga sa zastupnikom FühreraRudolfom Hessom, te se poslije toga odvezao u Reichskancelariju Göringu i Hitleru. 

Oko 1.30 sati napustio je Reichsmaršal državnu kancelariju, a odmah poslije tega dovezao se von Ribbentrop. Nešto prije 2 sata dovezao se Molotov u Reichskancelariju gdje mu je vodja Reicha Hitler priredio intiman objed. Ovaj objed potrajao je nešto dulje od protokolirane forme. Sigurno je, da su tom zgodom Hitler i Molotov imali prilike, da još jednom osobno izmijene mišljenja o problemima, koji zanimaju obje zemlje.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)