Darko Šime Tolić ispjevao pjesmu za “U” NA FES GRANICA NA DRINI!

Ova zemljovidna karta ne treba pojašnjenja. To je karta NDH u mojem uredu. Otporaš.

Hrvatski Bošnjaci

Hrvatski Bošnjaci, rodoljubi i Hrvatine,
Borili se srcem za Hrvatsku do Drine.
Naša vjerna braća su bili i ostali,
Neka ih se nikada ne zaboravi.

 "U" na Fes, Granica Na DRINI
“U” na Fes, Granica Na DRINI

Da je hrvatski nacionalist izjavio je muški,
Džafer-Beg Kulenović, Doglavnik Ustaški.
Bosna je Hrvatska po riječima njegovim,
Smjer i nadahnuće naraštajima novim.

Hrvati bi ostali bez slavne Crne Legije
Da legendarnog Bećira Lokmića bilo nije.
Sarajlije braniše Hrvate od četnika i partizana.
Pod vodstvom Bećira, Ustaškog revolucionara.

Ibrahim Pirić-Pjanić, Vitezom proglašen,
Kao vojnik od nitkoga nadmašen.
Nastavio je rat i poslije rata,
Za veliku državu svih Hrvata.

Samo hrabri junak za svoju zemlju gine –
Poput Vejsila Keškića iz Bosanske Krajine.
Legendo Hrvatskog revolucionarnog bratstva,
Zahvalna Ti je cijela rodoljubna Hrvatska!

Oni su Starčevićevo hrvatsko cvijeće,
S njima u srcu pokrenimo novo proljeće.
Idimo pravim putem hrvatskih junaka,
Krvne braće, naših dobrih Bošnjaka!

Darko Šime Tolić.

http://hrvitez.blog.hr/

Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

13 komentara na “Darko Šime Tolić ispjevao pjesmu za “U” NA FES GRANICA NA DRINI!”

 1. Rhett Garland

  Koje je ovo sranje? Toliću, izrode jedan turski, jebe ti majku jedan Hrvat iz Konjica kojem su tvoji Muslimani 1993. poubijali i pozatvarali u logore najbližu rodbinu.

 2. Nada Jurinčić

  Inshalah.

 3. milanU

  Darko Šime Tolić ispjevao pjesmu za “U” NA FES GRANICA NA DRINI …
  otporas.com/hrvatski-bosnjaci

 4. sjena

  Za pet !

 5. Antiša Jakin

  E da je to naša zemlja moj barba , ali nije, našem narodu je previše i RH, odnosno treba Hrvatima bar 10 god .blagostanja i pokušati s bosanskim muslimanima sačuvati Bosnu od velikosrba . A onda ako se usude opet napasti ,a oće ( po meni )onda neka granica srpske tvorevine bude rijeka Drina . Pozdrav

 6. milanU

  Bog! Antiša,
  Složio bih se s tobom, ali se usuđujem reći da iza nas dolaze odvažniji, znaniji, hrabriji i hrvatski katolici kao i hrvatski muslimani, dakle Hrvati dviju vjeroispovijesti.
  Hrvati su čamili i patili par stoljeća osmanlijsku i tursku čizmu, ali kada je došlo vrijeme osmanlije su otišle svojim putem svojim kućama, a Bosnu i Hercegovinu su ostavili starosjediocima, tj.onima kome pripada, a to se zna: Hrvatima triju vjeroispovijesti, katolicima, muslimanima i pravoslavnima. Tako ja to gledam, a tako to gleda i onaj sa “U” na Fesu.
  Lijepi i iskreni poZDrav tebi i svim tvojima Želi Sretan Božić i Blagoslovljenu Novu 2017. Godinu!

 7. milanU

  Darko Šime Tolić ispjevao pjesmu za “U” NA FES GRANICA NA DRINI …
  otporas.com/hrvatski-bosnjaci

  http://otporas.com/exclusive-r
  Sviđa mi se · Odgovor · 9 sati

  USTAŠKI MIR NA GROBU POGLAVNIKA.
  http://otporas.com/1787-2/

 8. Home Vijesti Leljak napustio Lijepu našu: U Hrvatsku više ne dolazim, Udba je kod vas prejaka

  Leljak napustio Lijepu našu: U Hrvatsku više ne dolazim, Udba je kod vas prejakaVELJAČA 9, 2017 MAXPORTAL
  Share Button

  Pin ItPrint
  inShare
  Slovenski publicist i istražitelj Udbinih arhiva Roman Leljak nakon medijskih napada, koji su Hrvatsku stigli iz Ljubljane, objavio je da napušta Hrvatsku i ne vraća se više u Lijepi našu

  Prema pisanju Jutarnjeg lista, Roman Leljak je osuđivani kriminalac koji je u Sloveniji odležao skoro četiri godine u zatvoru između 2008. i 2012. zbog financijskih malverzacija. Usto, kako tvrde, on je bivši obavještajac JNA, u kojoj je također završio u zatvoru kada je 1988. ukrao kasetofon i neke novce.

  Maxportal je desetak dana bio u posjedu dokumentacije i tekstova kojima se napada Roman Leljak, a poslani su nam iz Ljubljane. Budući smo vjerovali da cilj oblatiti Leljaka i diskreditirati njegovo istraživanje, nismo ih željeli objaviti.

  Nakon najave predsjednika Hrvatskog sabor Bože Petrova da se istraživačima mora omogućiti pristup dokumentima Državnog arhiva kao i potreba za kreiranje zakona kojim će se dostupnom učiniti građa nastala prije 22. prosinca 1990. godine, Leljak se sastao s Mostovim timom u Hrvatskom saboru.

  Povjesničar Tvrtko Jakovina smatra degradacijom Studija arhivistike u Hrvatskoj kada se kontaktira istraživača Romana Leljaka.

  O tim medijskim napisima Romana Leljaka za portal direktno kaže:

  “Vratio sam se u Sloveniju. Zatvorio sam za sobom vrata i ne vraćam se više u Hrvatsku”

  Leljak je nedavno gostovao i u emisiji “Iza zavjese” Tihomira Dujmovića gdje je ustvrdio kako je zapovjedni lanac za žrtve bleiburškog Križnog puta dolazi do Josipa Broza Tita i da je sam Tito tražio izručenje 200.000 vojnika.

  Roman Leljak objavio je knjigu “Suradnici Udbe” i u njoj su objavljeni popis, fotografije i adrese svih slovenskih suradnika Udbe i njihovih suradnika uz zaključak da su oni još uvijek na vodećim funkcijama u bankama, velikim kompanijama, politici, pravosuđu i medijima.

  U knjizi navodi da je za Službu državne sigurnosti u Sloveniji radilo oko 65 tisuća osoba, među kojima Borut Pahor, sadašnji predsjednik susjedne države.

  Leljak je zbog svog istraživanja zaslužan za otkrivanje stratišta “Huda jama”, kao jedno je od brojnih mjesta na kojima se nalaze žrtve poslijeratnih masovnih ubojstava.

  U Jutarnjem listu kao veliko otkriće navode da je Leljak bio oficir i profesionalni špijun u Jugoslavenskoj narodnoj armiji. O tome su upravo u Jutarnjem listu pisali nekoliko puta.(BIVŠI DJELATNIK KOS-a OTKRIVA ‘Znam kako je hrvatskog emigranta Udba otela i ubila 1972.! / 11. studeni 2013. )

  Leljak to nikad nije krio, dapače javno je govorio o tome nekoliko puta i objasnio kako se počeo baviti istraživanjem partizanskih zločina.

  “Za problematiku stratišta i jama, odnosno žrtava Križnog puta, nisam znao sve dok 1989. kad sam upoznao sestru Ivanke Škrabec. Ivanka je bila trudnica koju su partizani ubili u Hudoj jami, a koja je iza sebe ostavila pismo koje me potreslo.

  Te 1989. kad sam pisao za Mladinu, dogovorio sam se s Janezom Janšom da o Ivanki napišem poseban članak. Došao sam do spoznaje da nije riječ samo o jednoj žrtvi. Doznao sam da je u ondje gdje sam ja živio bilo zatvoreno više od 17 tisuća Hrvata. Tada su svi u Sloveniji još bili u strahu i nisu htjeli govoriti o tim zločinima”, naglasio je Leljak.

  “U lipnju 1989. uspio sam doći do Hude jame, odnosno rudnika Barbarin rog te sam dobio dozvolu ući u grobište. Ali zbog stava tadašnje političke vlasti 1990. godine nije se moglo ništa napraviti. Bilo je potrebno 20 godina, odnosno tek 2008. kad je Janez Janša postao predsjednikom vlade, onda je tek odobreno otvaranje Hude jame. Tek je u ožujku 2009. otvoren rudnik Barbarin rog u kojem je pronađeno 726 leševa i koja su šokirala javnost.”

  M. Marković/Foto:hrt

 9. Tumačenja značenja rieči “Ustaša”

  Rieč ˝Ustaša˝ nalazi se već 1875. godine u Fihpovićevom njemačko-hrvatskom rječniku pod njemačkim značenjem ˝Freiheitskämpfer˝ (borac za slobodu). Tako su se zvali hrvatska borci u Bosni i Hercegovini, koji su ustali protiv stranog Osmanlijskog gospodstva, da bi sve pokrajine povratili svojoj zemlji Hrvatskoj, iz godine 1875.-1878.

  Srbski rječnici, kao na pr. Popovićev iz 1895. i kasnije hrvatski, koji stajahu pod utjecajem jugoslavenske ideje ujedinjenja, prevode rieč “Ustaša” na njemački sa “Rebell” ili “Insurgent” što znači pobunjenik ili odmetnik.

  Dr. Vinko Esih *, u rječniku koji je tiskan pred proglašenjem nezavisnosti Hrvatske u 1941. g., prevodi rieč “Ustaša” s njemačkim značenjem “Landsturmann” i “Landsturm” t.j. narodni ustanak kao “Volksaufgebot”.

  Još za postojanja austrougarske monarhije njemački naziv “Landsturm” preveden je službeno na hrvatski kao pučki ustanak, “Landsturmann” kao pučki ustaša, a “Landsturmregiment” kao pučka ustaška pukovnija. U nastavku predaje (tradicije) bosansko – hercegovačkih boraca za slobodu iz godina 1875.-1878. i ustanka Hrvata u vremenu svjetskog rata, dobiše hrvatski borci za slobodu od 1931. god. službeni naziv “Ustaša”, koji se je sasvim razumljivo zadržao kod vojničkih postrojba hrvatskih boraca za nezavisnosti.

  Prema tome ne leži nikakav uzrok na izmjeni naziva “Ustaša” sa bilo kojim drugim pojmom, koji tom nazivu ne bi mogao dati jasnije obilježje, jer je pojam “Ustaša” ukorienjen u hrvatskom jeziku i potječe iz stare hrvatske predaje.

  Ako Srbi i Jugoslaveni pod “Ustaša” razumiju “pobunjenik”, to je njihova stvar. Za nekoga tko vlada silom, žigoše se borac za slobodu na svaki način kao pobunjenik ili odmetnik, ali u vlastitoj narodnoj državi “Ustaša” označuje borca za slobodu ili čovjeka pučkog ustanka.

  Iz ovih razloga su u oružanoj snazi Nezavisne Države Hrvatske i nadalje nazivi “domobran” i “ustaša”, koji potječu iz predaje stare hrvatske vojske do 1918. g.

  Ovom prilikom valja podsjetiti na činjenicu, da se srbski oslobodilački borci nikada ne nazivahu “Ustašama”, već “hajducima” ih “komitadžijama” odnosno ˝komitama˝, nazivima turskog, a nipošto srbskog podrietla. Nazivi “hajduk” i “komitadžija”, odnosno “komita”, na turskom jeziku ni izdaleka nemaju značenje borca za oslobodjenje. Naprotiv, “Ustaša” je čisto hrvatska rieč, kako po svome podrietlu, tako i po značenju.

  Hrvatsko jedinstvo, 29.04.1943.

  ___________

  * Dr. Vinko Esih, nakladnik i leksikograf rođen 4. listopada 1900. u Glamoču, umro 11. listopada 1964. u Zagrebu. /MD

 10. Marin Kalebota
  Marin, dragi moj hrvatski brate Poglavnik je vratio Dalmaciju Hrvatskoj 9 rujna 1943. To je povijestna činjenica kao što je povijestna činjenica da Poglavnik nije “prodao” Dalmaciju kako mu to prišivaju hrvatski neprijatelji. Na osnovu te izreke i te krilatice tito i njegova KPJ je prevarila i zavela veliki dio hrvatskog naroda da se pobuni i bori protiv svoje vlastite Hrvatske Države.
  Pročitaj priloženi link. Možda ćeš iz istoga mnogo stvari saznati, pa se opet javi.
  Velik poZDrav i ZDS.

  BLEIBURG: OTKRIVAMO DETALJE OPTUŽNICE PROTIV TITA.
  http://otporas.com/bleiburg-otkriva…e-optuznice-tita/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)